Een vertrouwenspersoon is overbodig

Onderzoeken naar ongewenste omgangsvormen op de werkvloer zijn nep. Daarom zijn alle cijfers en publicaties over bijvoorbeeld pesten en intimidatie op het werk ook nep. Ik kom er wel een beetje laat achter want ik ga al maanden als extern vertrouwenspersoon de boer op om bij bedrijven de boodschap te verkondigen dat iedereen recht heeft op een veilige werkplek. Hoe dom kun je zijn.

lees verder

Moet je een held zijn?

Ongewenste omgangsvormen.

Een soort van verzamelnaam voor pesten, discriminatie, intimidatie, seksuele intimidatie en agressie & geweld. Soms is één van deze vormen van gedrag zichtbaar en weten we direct wat er zich afspeelt. Grijpen we altijd in of draaien we soms ons hoofd weg? Is het wegkijken dan omdat het ‘onze zaken niet zijn’ en we misschien angstig zijn?

lees verder

Iedereen mag meedoen!

Een vertrouwenspersoon… is mogelijk… wenselijk…  noodzakelijk.

Wanneer we streven naar inclusiviteit, dat iedereen mag meedoen, erbij hoort dan hebben we nog wel wat werk te doen. Zowel in het bedrijfsleven als ook in de sportverenigingen valt voor iedereen winst te behalen… Het kan veel mooier worden!

Door de komst van #metoo werden we wakker geschud. Is er meer en meer aandacht gekomen voor Ongewenste Omgangsvormen (Pesten, Discriminatie, (seksuele) Intimidatie, Agressie & Geweld). Ongewenste Omgangsvormen komen we allemaal tegen, in bedrijven, (sport) verenigingen en in de privésfeer. Eerder deze week las ik een mooi artikel

Ongewenste Omgangsvormen is niet zo maar iets… Het is groot probleem en alleen samen kunnen we dit aanpakken. Want… Iedereen mag meedoen!

lees verder

We zijn aardig voor elkaar, zomaar…

Het werk van anni gaat verder dan een gesprek in tijden dat je hulp nodig hebt.
Wij zijn geïnspireerd door ‘omdenken’. Anders kijken naar omstandigheden die er zijn.
Door anders naar omstandigheden te kijken waar je geen vat op hebt kun je een gelukkiger gevoel krijgen.

De komende periode zullen we regelmatig slogans van ‘omdenken’ met jullie delen.
Alleen al om de glimlach die op je gezicht verschijnt.

 

We zijn aardig voor elkaar, zomaar

lees verder

Hoe zal het zijn als 2020 ‘jouw jaar’ wordt?

Ik heb ik me het niet eens afgevraagd. Vanaf het moment dat de vuurpijlen de lucht nog invlogen voelde het voor mij dat 2020 mijn jaar wordt.

Het belangrijkste wat ik ga doen is bewust worden.
Als ik iets doe, iets zeg, iets wil, iets eet of drink, probeer ik hier tevoren even over na te denken.
Zeker dat het me een aantal keer niet zal lukken en dat ik achteraf denk: ‘Oh vergeten om bewust te zijn’.
Dat ga ik ook doen als ik mensen tegenkom. Zo maar, een onbekende goede dag zeggen een tas dragen of een kop koffie meenemen vanaf de koffiemachine.

Ik geloof zeker dat als we positief zijn dat het goede ons eerder ten deel zal vallen.
Het mooie is dat aardig doen tegen elkaar niets kost. Wel brengt het geluk, vriendschap en in elk geval een glimlach.

lees verder

#metoo in de cao

Op de agenda

Het is snel gegaan nadat ene Harvey Weinstein met seksueel ongewenst gedrag in oktober 2017 onbedoeld het startsein gaf voor de mondiale #metoo beweging. Daarmee werd ongewenst gedrag in werkrelaties plotsklaps stevig op de agenda gezet. Vanaf het viraal gaan van de beroemde hashtag is nauwelijks een jaar verstreken totdat de vakbonden in Nederland ongewenst gedrag inzet gingen maken in cao-onderhandelingen.

lees verder